Pages

15 Eylül 2012 Cumartesi

Şubat Dizisi Ilk Bölüm Yayınlandı


Şubat dizisi nin ilk bölümü 19:55'de TRT1 TRT1 HD kanallarında izleyicisiyle buluştu. Uzun zamandan beri merakla beklenen sıra dışı hikayesi oyuncuları ve mekanlarıyla insanlardaki merakı ortaya çıkaran dizinin ilk bölümünün yayınlanmasıyla meraklar da giderildi.
Şubat dizisi Türkiye'de bugüne kadar üzerinde çok düşünmediğimiz hayatlarını merak etmediğimiz sokaklarda yaşayan insanların hayatlarıyla her gün ekran başında görmeye alışkın olduğumuz ve hayatlarını gereğinden çok merak ettiğimiz insanların hayatlarını farklı bir bakış açısı ve aynı karede bize sunuyor.
Şubat dizisi kötülüğün zor yaşam şartlarının ezdiği insanların hayatlarıyla bir yönüyle aksiyon filmlerini aratmayacak senaryolara gebeyken diğer yönüyle zengin lüks hayatların sürüldüğü yaşamların anlatılmasıyla dramı da içinde barındıran harmanlayan ve bu sentezlerden hayatın tüm gerçeklerini gösterebilecek bir yapıya sahip. Sahip olduğu zıtlıklar sayesinde çeşitli izleyici gruplarını da peşine takabilecek kalitedeki  kurguısuyla şimdiden Türkiyenin en gözde dizilerinden ve Türk dizi tarihine geçecek gibi.

3 yorum:

haximum dedi ki...

İlk bölümünü izledim. Eleştirilerim var. Sokakta yaşayan insanlar daha gerçekci olmalıydı bence. Üzerlerine giyindikleri kıyafetler bile gerçekci değil. Baktığım zaman kıyafetler bile modaya uygun. Biraz daha pis, yırtık pırtık birşeyler olmalıydı. Sanki o insanların parası varmış ama keyif olsun diye sokakta gothic bir hayat yaşıyorlarmış gibi bir izlenim uyandı bende. Yaşadıkları (harabe!) yerler bile gecekonduda yaşayan çoğu insanımzın evlerinden daha derli toplu. Yani dizinin en büyük sorunu gerçeklikden uzak olması. Haa birde şu rogar kapağını açıp yerin altına inme hikayesi var tabi :) O başlı başına ele alınması gereken bir şey. Sanırım senaristler Amerikadaki gibi bir yeraltı sistemimiz olduğunu düşünmüyorlardır. Konu güzel aslında. Farklı ve insanı çeken bişeyler var ama gerçeklikden çok uzak. TRT'nin 80'ler dizisine bir bakın. Seyirciye 80'li yıllardaymış hissini uyandırmak için yani gerçekci olmak için neler yapıyorlar. Tamam Şubat dizisi geçmiş zamanı işleyen bir dizi değil ama sokakları ve sokakta yaşayan insanları işleyen bir dizi. O yüzden gerçekci olmak için daha fazla özen göstermeli bence...

fortis dedi ki...

İzlenimleriniz doğru sonuşt bir Türkiye gerçeği var ki rogarlarda farelerin sığacak kadar yeri bile yok ama umarım hikayenin akışı bu tür şeyleri kapatabilir. Seksenler gayet başarılı bir dizi ve sergiledikleri performans işçilik ve kaliteleriyle gerçek mekan çekimi olmamasına rağmen çok başarılarlar

sevil1267 dedi ki...

harika bir bölümdü

Yorum Gönder