Pages

12 Temmuz 2012 Perşembe

Musa Uzunlar Subat Dizisinde




Şubat dizisinin yeni fragmanı yayınlandı fragmanda etkiliyeci sahneler ve başarılı bir çok oyuncu görüyoruz bunların içinde bize bu gizemli dünyayı anlatan biri var ki onu bilmemek nerdeyse imkansız Kurtlar vadisinde İskender olarak tanınan son zamanlarda Fatma Gül'ün suşu ne? dizisinde oynayan oyuncu etkileyici sesiyle bize rehberlik ediyor adeta.
Peki kimdir Musa Uzunlar?

Antalya doğumlu oyuncu aslen Niğde'lidir. ( 22 Nisan 1959 Antalya)
1985 yılında Mimar Sinan Devlet Konservatuarları tiyatro bölümünden mezun olan oyuncu uzun yıllar devlet tiyatrolarında görev yaptı. Bir çok şehirdeki (Bursa,Ankara ve İstanbul...) oyunculuk ve yönetmenlik yapan oyuncunun Hüzün Mahallesi Otobüsü ve Kaplumbağanın Ninnisi isimli kendi yazdığı oyunu vardır.Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı ve Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik yaptı. halen Haliç ve Yeditepe üniversitelerinde eğitmenlik görevini de sürdüren başarılı oyuncu aynı zamanda dizilerde de yer almakta.
Özellikle kurtlar vadisiyle tanınırlığı artan oyuncu diziden ayrılmasıyla birlikte bir diğer ekran fenomeni dizi Fatmagül'ün Şusu ne dizine geçmiştir.
Yeni sezon da Şubat dizisi fragmanında yer alan oyuncunun iki dizide birden yer alacağı beklentisi var.

Oynadığı diziler
Fatmagül'ün Suçu Ne? - 2010 - Reşat Yaşaran
Kurtlar Vadisi Pusu - 2007-2010 - İskender Büyük
Yağmur Zamanı - 2004 - Levent
Merdoğlu - 2000
Nilgün - 1999 - Sinan
Ateş Dansı - 1998 - Sinan
Süper Baba - 1993 - Sinan
Bütün Kapılar Kapalıydı - 1990
Geçmiş Bahar Mimozaları - 1989

Oynadığı Filmle
Kurtlar Vadisi Gladio : Sadullah Şentürk - 2009 - İskender Büyük
Hayal Kurma Oyunları : Yavuz Özkan - 1999 - Annenin Sevgili

0 yorum:

Yorum Gönder